200 ml lapte, 300 g zahăr, 2 gălbenușuri – așa se pregătește delicioasa crema de vanilie

Deși nu are întăritor sau alt agent de îngroșare, va fi tartinabilă și cu un gust formidabil de vanilie. Este ideală pentru torturi, prăjituri, tarte. Merită încercată!

INGREDIENTE:

Loading...

350 g unt

2 gălbenușuri

300 g zahăr

200 ml lapte

2 pliculețe de zahăr vanilat

1 linguriță esență de vanilie

MOD DE PREPARARE:

Amestecăm laptele cu gălbenușurile, zahărul și zahărul vanilat, apoi fierbem la foc mic.

Amestecând continuu, fierbem aproximativ 3 minute. Va fi lichid, dar odată ce amestecăm cu untul se va întări.

E important să nu fierbem mai mult de 3 minute, deoarece din cauza zahărului poate să devină zgrunțuros. După ce luăm de pe foc, acoperim cu folie de aluminiu și lăsăm să se răcească până ajunge la temperatura camerei.

Frecăm bine untul, adăugăm adăugăm crema, 1 linguriță de esență de vanilie și amestecăm bine. Crema este gata deja!

RETETA BONUS:

Budinca de ciocolata cu banane

Ingrediente:

400 gr smantana

150 gr ciocolata cu lapte

20 gr zahar

26 biscuiti de ciocolata

4 banane

Mod de preparare:

Intr-o cratita fierbe smantana. Ia de pe foc si adauga ciocolata. Lasa sa se topeasca 5 minute. Adauga zaharul si amesteca bine.

Lasa apoi sa se raceasca la temperatura camerei.

Intr-o tava aseaza 13 biscuiti de ciocolata. Toarna peste ei jumatate din compozitia de ciocolata. Deasupra aseaza 3 banane feliate.

Peste banane aseaza restul de biscuiti si compozitia de ciocolata. Da la rece pentru 2 ore sau peste noapte.

Budinca de ciocolata cu banane se serveste ornata cu felii de banana.

Loading...