Această gospodină în fiecare toamnă taie merele felii și le pune într-un borcan de 3 l. Rezultatul e superb!

“Cidrul de mere de casă” este o băutură festivă delicioasă, foarte aromată și carbogazoasă. Această băutură se prepară din doar 3 ingrediente: mere, zahăr și stafide. Modul de preparare este foarte simplu și nu aveți nevoie de utilaj special. Pentru această rețetă aveți nevoie de mere suculente de orice culoare. Acestea nu trebuie spălate și decojite. Cidrul mere este o băutură tonică și răcoritoare, cu gust plăcut, ușor acrișor și este un remediu excelent pentru bolile de stomac, reumatice, protejează inima și revitalizează.

Cidru de mere

Loading...

INGREDIENTE

-1.5-2 kg de mere

-1 lingură de stafide

-150-200 g de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Alegeți merele, curățați-le de semințe și tăiați-le felii subțiri. Puneți feliile de mere într-un borcan de 3 l, astfel încât să fie umplut borcanul aproape până sus și presărați stafidele.

2. Presărați merele cu zahăr. Îmbrăcați o mănușă medicală pe gâtul borcanului și puneți vasul într-un loc întunecos timp de o săptămână.

3. Scoateți mănușa după acest timp și strecurați lichidul format într-o sticlă. Legați gâtul sticlei cu un tifon și dați sticla la frigider pentru 4-5 zile. Apoi strecurați băutura încă o dată, adăugați câteva stafide, ca să fie băutura mai carbogazoasă și închideți-o bine. Puteți bea băutura după 3-4 zile.

Notă: cu cât veți adăuga mai mult zahăr, cu atât băutura va fi mai tare. Dacă merele nu sunt destul de suculente și au lăsat puțin lichid, atunci măriți cantitatea de zahăr cu 50 g și turnați în borcan 1 pahar de apă fiartă caldă, lăsați să fermenteze timp de 2-3 zile, fără să strecurați.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

Loading...