Adjica rece preparată fără fierbere – Sos picant de roșii cu usturoi foarte delicios

Adjica rece preparată fără fierbere – Sos picant de roșii cu usturoi foarte delicios – Pentru a o pregăti, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente

Loading...

4 kg de rosii

1.5 kg de ardei grasi

3 ardei iuti

200 g de usturoi

200 ml de otet 9%

2 linguri de sare.

Mod de preparare

Spalati si uscati rosiile, ardeii grasi si ardeii iuti. Taiati coditele ardeilor si NU le indepartati semintele. Curatati usturoiul. Dati toate aceste ingrediente prin masina de tocat carne.

Adaugati otetul si sarea. Amestecati bine si lasati sosul obtinut sa se odihneasca pe parcursul unei ore. Iarasi amestecati-l si turnati-l in borcane curate si uscate. Pastrati adjica intr-un loc racoros.

Sucul de rosii si bulionul se pastreaza in acest fel pentru mai multe luni. Dupa ce desfaceti sticlele sau borcanele, puteti pastra restul, acoperit, in frigider, pentru cateva zile. Atentie sa nu va ardeti cand turnati sucul de rosii sau bulionul in sticlele fierbinti.

Asezati sticlele sau borcanele intr-un vas atunci cand turnati lichidul fierbinte pentru a preveni accidentele cauzate de eventualele fisurari ale recipientelor.

Daca sucul de rosii/bulionul s-a racit, il puteti turna in sticle sau borcane reci si, ulterior, sa-l introduceti, timp de o ora, la cuptor, la foc mic spre mediu, intr-o cratita cu apa.

Optional, puteti conserva in sucul de rosii ierburi aromate (patrunjel, telina, marar, leustean, tarhon etc) ale caror frunze, spalate si tocate, le adaugati in partea finala a prepararii. Daca nu aveti masina de separat cojile si semintele, fierbeti rosiile cu tot cu samburi si seminte si cateva cani de apa.

Dupa ce sucul de rosii a fiert, treceti-l printr-o sita deasa. Cea mai concentrata forma a bulionului, pasta de tomate, se fierbe indelung, pentru a se ingrosa.

Puteți folosi sosul în cele mai diverse preparate, cu siguranță vă va încânta papilele gustative, atât pe ale dumneavoastră cât și pe cele ale invitaților. Poftă bună!

Loading...