Am testat reteta mamei de “prajitura magica” si mi-a iesit o bunatate. Exact ca-n imagine

Ingrediente:

110 gr unt nesarat si topit (usor cald)

Loading...

450 ml lapte caldut

4 oua separate

2 linguri zahar brun

110 gr piure de banane

230 gr faina

1 lingurita extract de vanilie

zahar pudra (pentru decor)

cca 170 gr zahar

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 170 de grade Celsius. Unge cu putin unt o tava sau tapetea-o cu hartie pergament.

Bate spuma albusurile. Mixeaza galbenusurile cu 170 gr zahar. Amesteca untul topit cu 1 lingura de apa si cu galbenusurile. Dupa 1-2 minute incorporeaza piureul de banane. Incorporeaza cu o spatula faina.

Amesteca usor, pentru omogenizare.

Adauga laptele si extractul de vanilie. Omogenizeaza cu un mixer, la viteza redusa. Incorporeaza cate o treime din albusuri. Compozitia va fi foarte moale si fina. Transfer-o in tava si baga in cuptor pentru 45-60 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Las-o sa se raceasca de tot, apoi presara peste prajitura zhaar pudra.

Citeste si crochete de cascaval

Crochetele cu cascaval sunt foarte bune si extrem de simplu de preparat. Savureaza-le ca si gustare
intre mese sau alaturi de o supa calda.

Ingrediente:

8 felii de paine fara coaja

8 bucati de cascaval

2 cubulete de zahar

Mod de preparare – Crochete apetisante cu cascaval:

Aplatizezi feliile de paine cu sucitorul, dupa ce ai indepartat coaja. Asezi pe fiecare cate o felie de cascaval, apoi le rulezi. Topesti untul intr-o tigaie. Rumenesti crochetele 3-4 minute, pana cand cascavalul se topeste. Servesti imediat.

Loading...