Cea mai tare reteta de chiftelute moldovenesti – Gospodinele trebuie neaparat sa afle reteta asta

Ingrediente:

500 g carne macra de vita si porc

Loading...

150 g paine alba

50 g faina sau gris

2 oua

100 g morcov

50 g ceapa

ulei pentru prajit

2 catei de usturoi

patrunjel

marar

sare

Mod de preparare:

Carnea se spala, se taie bucati mai mici si se trece prin masina de tocat, apoi se toaca tot la masina si ceapa, morcovul, usturoiul, painea, verdeata.

Se amesteca totul intr-un castron si se leaga cu ouale batute bine, apoi li se da gust cu sare si piper. Compozitia se modeleaza in maini, in forma ovala alungita, apoi parjoalele se dau prin faina sau gris si se prajesc in ulei incins.

Parjoalele merg de minune cu un cartof taranesc alaturi.

Chec cu griș – încercați să-l pregătiți este într-adevăr simplu și gustos!

Încercați să-l pregătiți — este într-adevăr simplu și gustos!

INGREDIENTE

-un pahar de griș (180 g);

-un pahar de făină (150 g);

-un pahar de smântână pentru gătit (250 ml);

-0.5-1 pahar de zahăr (100 g-200 g);

-2 ouă;

-120 g de unt moale;

-½ linguriță de bicarbonat de sodiu;

-o linguriță de oțet;

-un praf de sare;

-fructe confiate (opțional).

MOD DE PREPARARE:

1.Bateți ouăle cu zahărul. Adăugați smântâna și untul. Amestecați foarte bine.

2.Combinați făina cu grișul într-un bol adânc. Turnați compoziția lichidă peste ele. Stingeți bicarbonatul de sodiu cu oțetul și adăugați-l în aluat. Amestecați până la omogenizare.

3.Transferați aluatul obținut în tava unsă cu unt și presărată cu făină (sau tapetată cu hârtie de copt), răspândindu-l uniform.

4.Coaceți checul timp de 30-40 minute la 200°C. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

Dacă veți adăuga stafide, caise uscate, nuci, fructe proaspete sau congelate în aluatul lui, de fiecare dată vă veți bucura de un desert cu noi nuanțe gustative.

Serviți aromatul chec cu magiun, fructe, sau cremă de ciocolată — este delicios cu oricare adaos.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Loading...