Cu cât omul este mai inteligent, cu atât îi este mai dificil să-și găsească fericirea. Iata care este cauza

Știința ne explică totul. Un partener iubitor, o familie frumoasă, un loc de muncă bun deseori nu sunt suficiente, din anumite motive, pentru ca o persoană inteligentă să nu se simtă singură, nefericită și rătăcită afirmă Humanity Thinking.

Ernest Hemingway scria:

Loading...

„Fericirea oamenilor inteligenți este lucrul cel mai rar pe care l-am întâlnit vreodată”.

Există 6 motive principale pentru care fericirea este o raritate în viața oamenilor inteligenți:

1. Analizează în mod constant totul.

Persoanele cu un coeficient IQ ridicat tind să analizeze prea mult ceea ce li se întâmplă în viață și în jurul lor. De-a lungul timpului acest lucru le epuizează, mai ales dacă reflecțiile lor se soldează cu niște concluzii dezamăgitoare.

Ați auzit vreodată expresia: “ignoranța este bună”? Este adevărată: cu cât mai puțin înțelegeți, cu atât sunteți mai lipsiți de griji și mai fericiți.

Faptul că înțelegeți clar adevărata esență a oamenilor și cauzele acțiunilor acestora nu vă aduce fericirea. De aceea dezamăgește absolut tot ce se întâmplă în această lume.

Nemaivorbind de sentimentele provocate de reflecțiile asupra temelor eterne despre existența noastră: catastrofele globale și dilemele vieții care nu au soluții.

2. Au standarde foarte înalte.

Oamenii inteligenți știu exact ce-și doresc și nu acceptă, sub nici o formă, mai puțin. Aceasta înseamnă că le este mult mai greu să se simtă mulțumiți de realizările lor, de relațiile cu partenerii, cu prietenii sau cu colegii.

În plus oamenii cu mintea strălucitoare au adesea viziuni idealiste asupra lumii. Prin urmare, atunci când se confruntă cu o realitate brutală, acolo unde rezistă doar cei îndrăzneți și descurcăreți, ei simt o dezamăgire profundă.

3. Sunt prea exigenți cu sine înșiși.

O altă cauză din care oamenii inteligenți nu pot fi fericiți este că sunt prea exigenți cu ei înșiși. Și nu este vorba doar de realizări și de eșecuri. Oamenii foarte inteligenți și profunzi își analizează constant comportamentul și găsesc mereu ce să-și reproșeze.

Se întâmplă uneori că sunteți deja în pat și aproape că adormiți când vă amintiți brusc de o anumită situație (care, probabil, s-a întâmplat vara trecută, sau, în cel mai bun caz, acum o lună), când nu ați procedat așa cum ar fi trebuit sau cum v-ați fi dorit. Și imediat somnul dispare!

Toate acestea cauzează sentimente de vinovăție, de nemulțumire față de sine și alte emoții negative, cu care, din păcate, fericirea nu se împacă.

4. Oamenii inteligenți nu prea au simțul realității.

Loading...