„Iată cum mi-am tratat pancreasul – Vreau să vă dezvălui rețeta bunicii mele”

Pancreasul reprezintă un element de reglare în organismul nostru: fermenții săi stimulează funcția ficatului și a intestinului, digeră mâncarea și ajută celorlalte celule să absoarbă substanțele necesare.

Cele mai răspândite afecțiuni ale pancreasului sunt pancreatita (acută și cronică) și diabetul zaharat de diferite tipuri.

Loading...

Cele mai bune rezultate de tratament al pancreasului se obțin printr-o abordare complexă, bazată pe medicamente, pe remedii naturiste și alimentație sănătoasă.

Tratarea pancreasului prin remedii naturiste

Puteți acorda ajutor și susținere pancreasului dvs. cu ajutorul remediilor naturiste în condiții de casă. Remediile naturiste restabilesc pancreasul și o revitalizează cu toate cele necesare, vor îndepărta inflamațiile, durerile și disconfortul. Multe dintre ingredientele pentru aceste remedii se găsesc la bucătărie sau în grădină.

Hrișca

Cea mai eficientă rețetă pentru tratarea pancreasului este hrișca cu iaurt consumată pe stomacul gol. Această rețetă stimulează pancreasul, reînnoiește celulele, ameliorează durerile, controlează nivelul de zahăr în sânge, scade nivelul de inflamație.

Tratamentul cu iaurt și hrișcă se potrivește celor a căror boală este în remisie. Mai mult, acest fel de hrișcă poate fi consumată în scopuri profilactice.

Ingrediente

1 pahar de hrișcă

0.5 l de iaurt degresat

Mod de preparare

Nu includeți în alimentația persoanelor cu pancreatită acută cereale crude, chiar și înmuiate. Nu se recomandă să utilizați hrișca cu iaurt după crize acute de pancreatită.

Lapte de ovăz

Ovăzul obișnuit vă va ajuta să tratați pancreasul. Proprietățile sale biologice și chimice au calități analgezice și de protecție. Substanțele care se conțin în fulgii de ovăz ameliorează durerile. Veți observa rezultate vizibile dacă veți consuma lapte de ovăz.

Ingrediente

100 g de fulgi de ovăz

1 l de apă

Mod de preparare

Suc de cartofi

Nu în zadar se spune că cartoful este a doua pâine. Acest produs este unul dintre cele mai eficiente în tratarea afecțiunilor pancreasului. Metodele de tratare ale pancreasului în condiții de casă includ consumarea de cartofi fierți și sucul acestora.

Pentru obținerea sucului dați prin răzătoare cartoful și strecurați-l într-un vas curat folosind tifon obișnuit. Consumați acest suc a câte 100 ml cu 2 ore înainte de mâncare. Suplimentar peste 5 minute după consumarea sucului se bea iaurt nu mai gras de 3%.

Durata tratamentului nu trebuie să depășească 2 săptămâni și să se repete 3-4 ori. Sucul de cartofi de asemenea, poate fi amestecat cu suc de morcov (în raport de 1:1). După consumarea acestui cocktail odihniți-vă în poziție orizontală 30 de minute.

Plante medicinale

Tratamentul afecțiunilor pancreasului cu plante medicinale se bazează pe proprietățile sale analgezice, antiinflamatoare și de curățare. Astfel, infuzia din muguri de mesteacăn și infuzia din merișoare va îndepărta din organism surplusul de glucoză.

Infuzia din salvie stimulează producerea de către pancreas a insulinei în cantitatea necesară, iar infuzia de stânjenei și pelin ameliorează digestia. Infuzia din mușețel și vetrice ajută la ameliorarea rapidă a crizelor.

Coacăze, mușețel și aronie

Ingrediente

1 lingură de frunze de coacăze neagră

1 linguriță de flori de mușețel

2 lingurițe de fructe de aronie

1 linguriță de sovârf

0.5 l de apă

Mod de preparare

Mușețel și siminoc

Ingrediente

1 lingură de flori de mușețel

1 lingură de siminoc

1 pahar de apă fierbinte

Mod de preparare

Pelin și iris

Ingrediente

0.5 l de pelin

0.5 linguri de iris obișnuit

1 pahar de apă fierbinte

Mod de preparare

Armurariul este un adevărat salvator în afecțiunile pancreasului. Acesta ajută la calmarea crizelor și normalizarea sănătății pancreasului. Armurariul conține multe microelemente utile. Planta tratează afecțiunile pancreasului în orice formă – infuzie, ulei.

În farmacii se vând diferite combinații de plante care conțin armurariu pentru tratarea pancreasului. Însă acestea pot conține doar cantități mici sau extrase se plantă. Optați pentru plantele naturale fără prelucrare sintetică.

Armurariu

Ingrediente

30 g de armurariu

0.5 l de apă

Mod de utilizare

Pentru a obține beneficii maxim de la tratamentele naturiste, adresați-vă medicului pentru consultații. De asemenea, trebuie să cunoașteți faptul că un remediu este mai eficient în fazele inițiale ale bolii, altele sunt folositoare în caz de agravare. Mai mult, trebuie să respectați anumite reguli.

Reguli de utilizare a remediilor naturiste

„Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Loading...