O bunatate de vinete la cuptor. Iti lasa gura apa. Maine le fac din nou

2 vinete mari

2 rosii bine coapte

Loading...

1 ardei kapia

1 ardei galben

1 ceapa medie

30-40 g cascaval

50 ml de ulei de floarea-soarelui

cateva fire de patrunjel proaspat

fulgi de ardei iute rosu sau piper

sare

Mod de preparare:

Am spalat vinetele si le-am taiat in jumatate (pe lungime), am scobit miezul si am facut destul spatiu pentru a pune umplutura.

Ceapa, ardeii, 1 rosie si miezul de la vinete le-am tocat marunt si le-am calit 10 minute in uleiul incins. Le-am dat gust cu cativa fulgi de ardei iute rosu (puteti folosi piper) si sare. Intr-o tava, am pus hartie de copt, am stropit cu putin ulei, apoi am asezat jumatatile de vinete, pe care le-am umplut uniform cu toata compozitia.

Deasupra am pus cascavalul taiat marunt (se poate da pe razatoare), iar la final am asezat feliutele de rosii. Am dat vinetele la cuptor pentru 45 de min, la foc mare. O sa va dati seama ca vinetele sunt facute cand cascavalul s-a topit, iar rosiile au devenit usor uscate si crocante.

Loading...