O Prajitura Super Gustoasa Si Frumoasa, Prajitura Poloneza „Pano Walewska”

Lista de ingrediente pentru blat:

-o lingurita cu varf de praf de copt;

Loading...

-100 grame unt rece;

-250 grame faina;

-50 grame zahar;

-3 galbenusuri.

Lista de ingrediente pentru crema:

-o linguta amidon;

-50 grame zahar;

-un plic zahar vanilat;

-o lingura faina;

-250 mililitri lapte;

-un galbenus de ou;

-100 grame unt la temperatura camerei.

Lista de ingrediente pentru bezea:

-125 grame zahar pudra;

-4 albusuri de ou;

-jumatate lingura de amidon.

Alte ingrediente necesare:

-60 grame fulgi de migdale;

-225 grame fructe de padure congelate.

Citeste si: O reteta super gustoasa de tort, „Mille-feuille”

Cum se prepara:

Prepararea aluatului:

1. 200 grame faina se freaca cu untul taiat cubulete.

2. Se pun restul de ingrediente: zaharul, praful de copt si galbenusurile.

3. Aluatul se framanta si se pune faina care a ramas, daca e nevoie.

4. In cazul in care se farama se adauga o lingura de apa.

5. Luam o tava si punem o foaie de copt si o punem in asa fel incat sa acopere un pic si peretii tavii.

6. Se intinde aluatul impachetat pe placintar, apoi il asezam pe tava si uniformizam.

7. Se imprastie fructele de padure.

Prepararea bezelei:

8. Zaharul pudra se mixeaza cu 4 albusuri, apoi punem amidonul, urmand sa amestecam.

9. Aceasta crema se pune peste stratul de crema, urmand sa uniformizam.

10. Peste crema se pun fulgii de migdale.

11. Se baga la cuptor la 180 de grade pentru 40 de minute.

Citeste si: Combina ciocolata, crema de mascarpone si cafea si o sa ai o prajitura super delicioasa, cremoasa si usoara

12. In cazul in care bezeaua incepe sa se arda acoperim totul cu folie de aluminiu.

Prepararea cremei:

13. Luam o cratita antiaderenta si punem zaharul vanilat, amidonul, laptele, faina, zaharul tos si galbenusul, apoi amestecam tot.

14. Se pune la fiert la foc minim amestecand neintrerupt, apoi se lasa la racit.

15. Blatul se scoate si se lasa la racit, apoi il scoatem cu atentie din tava.

16. Se asaza pe in platou si se taie in 2 parti.

17. Dupa ce crema s-a racit mixam untul, apoi punem cate o lingura de crema fierbinte in el si mixam neintrerupt.

18. Cu ajutorul unui blender vertical mixam compozitia in cazul in care exista cocoloase.

19. Se baga la rece.

20. Peste prima bucata de blat se pune crema, urmand sa punem a doua bucata.

21. Se apasa usor pe ea si se baga la rece pentru 2 ore.

22. Se poate taia dupa cum doriti.

Loading...