Placinta Cu Iaurt Si Lamaie! Nimic Mai Mult! Nimic Mai Bun!

Pentru a prepara o tavă (în jur de 20-24 de bucăți mici), aveți nevoie de următoarele ingrediente:

– 4 linguri făină
– 4 gălbenuşuri de ou

Loading...

– o lingură şi jumătate de unt

– o lingură şi jumătate de zahăr pudră

– un plic de praf de copt

– o ceaşcă mică de smântână

Pentru cremă, veți avea nevoie de:

– 5 linguri brânză de vaci degresată

– 4 albuşuri

– 2 linguri de zahăr

– sucul de la o lămâie

– o lingură de gris

– 3 linguri de iaurt

Pentru decor, puteți folosi zahăr pudră.

Cum se prepară plăcinta cu brânză și lămâie?

– Întâi de toate, se amestecă făina cu zahărul şi praful de copt

– se adaugă untul, smântâna şi gălbenușurile de ou; se frământă foarte bine până când obțineți consistența unui aluat

– se înveleşte aluatul în folie alimentară şi se lasă la rece timp de jumătate de oră

– între timp, amestecați brânza de vaci cu cele două linguri de zahăr și cu sucul de la o lămâie; albuşurile se bat spumă tare şi se încorporează în crema de brânză

– încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius

– scoateți aluatul din frigider şi împărțiți-l în două

– întindeți prima jumătate din aluat în tava tapetată cu unt şi puțină făină; ulterior, se întinde stratul de brânză şi se acoperă cu cea de-a doua jumătate de aluat

– se dă la cuptor pentru aprox. jumătate de oră

Aşteptaţi până când plăcinta s-a răcit complet, adăugați zahăr pudră pentru decor și savurați-o cu plăcere!

Poftă bună!

Cea mai buna Prajitura cu visine si iaurt. Reteta de prajitura sanatoasa si delicioasa

Ne plac tare mult deserturile cu visine, asa ca am incercat si reteta de prajitura cu visine cu iaurt. Rezultatul a fost o prajitura pufoasa si delicioasa.

Puteti inlocui visinele si cu alte fructe de sezon, este la fel de gustoasa si cu caise sau zmeura.

Pentru o prajitura cu visine si iaurt mai inalta, folositi o tava mica, daca tava este mare prajitura nu va creste mult.

Ingrediente prajitura cu visine si iaurt

4 oua

5 linguri ulei

6 linguri de iaurt

175 gr de zahar

1 baton de vanilie Kotanyi

200 gr de faina

2 linguri de cacao

3 lingurite de praf de copt

300 g de visine, fara samburi

zahar pudra

Mod de preparare reteta prajitura cu visine si iaurt

Se amesteca faina cu zaharul si praful de copt. Se adauga iaurtul, uleiul si ouale.

Se adauga bobitele de vanilie.

Se ia un sfert din compozitie si se amesteca cacaoa.

Se pune compozitia alba in tava de 20×32 cm, apoi cea cu cacao. Se presara deasupra si visinele.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se lasa la foc potrivit cam 40-45 de minute. In ultimele

10 minute se da focul mic.

Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.

Loading...