Printre cele mai bune prăjituri de casă testate – Prăjitura cu blat de nuci și cremă de lămâie

Printre cele mai bune prăjituri de casă testate – Prăjitura cu blat de nuci și cremă de lămâie – Pentru a pregăti această prăjitură delicioasă și răcoroasă, aveți nevoie de…

Ingrediente

Loading...

Ingrediente pentru blat

4 albusuri

150 g zahar

150 g nuci macinate

10 linguri de faina

2 linguri de nuci taiate marunt

un pliculet praf de copt

o lingura de cacao

Ingrediente pentru cremă

4 galbenusuri

150 g zahar

2 linguri de faina

sucul si coaja de la o lamaie

150 g unt cu 80% grasime

Pentru decor:2 linguri de nuci macinate

Cum se prepară?

Cum se prepară blatul?

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana devin o spuma tare, asemanatoare cu o bezea. Se incorporeaza in compozitie nucile macinate, nucile
tocate, cacaoa, faina amestecata cu praful de copt si se amesteca bine cu o spatula de jos in sus. Se tapeteaza o tava cu dimensiunea 20x35cm cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se
coace in cuptorul preancalzit la 180˚ circa 25-30 de minute. Dupa ce blatul este copt se lasa sa se raceasca.

Cum se prepară crema?

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema omogena. Se adauga in compozitie faina, sucul de lamaie si coaja rasa de laamaie. Se amesteca bine si compozitia rezultata se fierbe la bain marie, amestecand continuu pana se ingroasa. Dupa ce este suficient de ingrosata se ia de pe foc se lasa la racit, si cand este suficient de rece se adauga untul taiat cubulete si se
mixeaza pana se obtine o crema fina.

Cum se asamblează prăjitura?

Peste blatul de nuca racit complet se intinde in strat gros crema de lamaie si se niveleaza cu ajutorul unui cutit cu lama lata. Peste crema de lamaie se presara uniform nuca macinata.
Prajitura se da la rece pentru 2-3 ore apoi se poate portiona.

Vă dorim poftă bună!

Prajitura Cu Fructe – Iti Sugerez Sa Faci Cel Putin 2 Tavi Daca Vrei Sa Apuci Sa Mananci Si Tu Din Ea

In Aceasta Prajitura Puteti Sa Puneti Visine, Caise , Cirese, Prune Sau Piersici .

Ingrediente

-4 oua

-250 g zahar pudra

-8 linguri ulei

-350 g faina

-1 praf de copt

-150 ml lapte

-coaja rasa de la o lamaie

-1kg fructe

Mod de preparare

Ouale intregi se freaca bine cu zaharul, adaugam uleiul treptat, apoi faina amestecata cu praful de copt si alternativ laptele.

Omogenizam bine compozitia si o punem intava de la aragaz unsa .

Asezam deasupra fructele curatate de samburi si coacem prajitura la foc potrivit pasa se rumeneste.

Cand prajitura cu fructe este gata o pudram cu zahar vanilat.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

Loading...