Secretul celor mai pufoase clătite americane – Rețeta cu care vei avea succes

Secretul celor mai pufoase clătite americane – Rețeta cu care vei avea succes – Pentru a le pregăti, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

Loading...

200 grame faina

1 ou

150 ml iaurt

2 linguri zahar

150 ml lapte

foarte putina sare

ulei

1 lingurita bicarbonat de sodiu

Cum se prepară?

Trece prin sita zaharul, faina, bicarbonatul si sarea. Amesteca ingredientele bine.

Adauga peste ele oul, iaurtul si laptele. Omogenizeaza.

Ia cate un polonic din compozitie si pune la copt. Ai grija sa intorci clatitele si pe partea cealalta.

Serveste cu fructe si zahar pudra.

LANGOŞI – REȚETA TRADIȚIONALĂ

INGREDIENTE

250 g faina

150 ml apa calduta

1/2 bucata cub de drojdie proaspata

1 praf sare

2 linguri zahar

2 cani ulei

pentru umplutura

200 g branza sarata sau alte umpluturi la alegere

MOD DE PREPARARE

Langoşi – Mod de preparare:

Învaţă cum să faci aceste delicioase gogoşi umplute cu brânză, cunoscute sub numele de langoşi. Le poţi umple şi cu gem de căpşuni, cremă de ciocolată, fructe, brânză dulce şi stafide, cubulețe de șuncă etc.

Vezi cum se fac langoşile.

Dizolvă într-un castron drojdia şi se amestecă cu apă călduţă, sare şi zahăr. Adaugă făina şi se frământă bine.

Pune aluatul frământat într-un vas uns cu ulei, acoperă cu o cârpă. Lasă la cald, ferit de curent, să crească, circa 30 de minute.

Pune ulei la încins într-o tigaie şi desfă cu o lingură, sau cu mâna, bucăţi de aluat crescut.

Se aplatizează (turtesc) bucăţile de aluat și, dacă nu le vrei simple, pune umplutura (de brânză, brânză cu verdeţuri, stafide, fructe, gem, etc.).

Lipește marginile, ca într-un plic şi pune în uleiul încins, la prăjit, circa 2 minute pe fiecare parte, până devin aurii.

Se scot langoşile pe prosoape de hârtie şi se lasă la scurs. Pudrează cu zahăr sau scorţişoară, după gust. Se servesc calde.

Loading...