Tort cu mere intregi – Grozav de bun si usor de facut – Reteta cu care o sa ai succes

Ingrediente:

2 kg de mere, decojite si fara samburi

Loading...

zahar pentru caramelizat si tapetat forma de tort

gem de prune (sau de care aveti) pentru umplut merele

margarina pentru a o pune peste mere

Pentru pandispan:

3 oua

75 gr zahar

65 gr faina

un praf de sare

un praf de copt stins

Mod de preparare:

Se caramelizeaza zaharul in forma tortului, se pun merele (vezi poza) si se dau la cuptor pana se inmoaie merele.

Intre timp se face pandispanul: galbenusurile se freaca cu zaharul si praful de sare, apoi praful de copt stins, faina si albusurile batute spuma.

Se toarna peste merele scoase din cuptor si se baga iar in cuptor.

Se coace foarte repede, la 180 grade, asa ca nu uitati de cuptor.

Se scoate si se rastoarna pe platoul pe care il servim. Se poate decora dupa preferinta.

Eu am pus ciocolata si frisca.

Placinta turnata cu mere – reteta delicioasa si usoara

Placinta turnata cu mere este un desert delicios, usor, exact ca in copilarie.

Ingrediente:

Pentru aluat:

2 oua

9 linguri zahar

9 linguri ulei

9 linguri lapte

12 linguri faina

1 plic praf de copt

Pentru umplutura:

4 mere foarte mari

5 linguri zahar

1/2 lingurita scortisoara

Mod de preparare:

Merele le-am spalat si le-am curatat de coaja si de samburi. Le-am dat prin razatoarea mare si le-am pus la calit pe foc, impreuna cu 5 linguri de zahar.

Cand s-au inmuiat, am adaugat scortisoara si am mai lasat putin, apoi se lasa sa se raceasca.

Cat merele se racoreau, am pregatit aluatul: am batut cele doua oua cu zaharul, apoi am adaugat treptat uleiul. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si am adaugat-o treptat la compozitia de oua, alternand faina cu lapte. Aluatul trebuie sa curga… sa aiba consistenta unui aluat de clatite mai gros.

Am pregatit o tava – eu am avut una de 32 / 22 cm, am tapetat-o cu hartie de copt, am pus 2/3 din compozitie si am dat tava la cuptor ptr 10 min la 180 grade, in cuptorul preincalzit.

Dupa 10 minute, cand aluatul s-a copt putin, am pus merele, iar deasupra restul de aluat. Am lasat la cuptor 40 minute.

Am lasat placinta sa se raceasca, apoi am portionat-o. Optional se poate pudra cu zahar, dar la mine a fost suficient de dulce.

Loading...